Log In Register

Units


General - Questions and Answers

 

Practice these General under C Programming walk-in interview Questions/ examination questions with best tricks and short cuts with solution. Student (candidate) who want to crack the walk in interview, competitive exams and want to find short cuts and tricks to solve questions on General for following purpose.


– Anyone who is wishing to increase their perfect knowledge of General of C Programming.
– Anyone who is preparing for aptitude test and increase his in depth aptitude knowledge C Programming specifically General.
– Anyone who is preparing for interviews (competitive examinations, govt examinations and bank examinations, off-campus or on campus interviews, walk-in interview and company interviews) having questions on General under C Programming.

– Anyone who is preparing for aptitude test or competitive exam or entrance exam.
– Anyone who is preparing for entrance examinations and other competitive examinations.
– All Experienced, Freshers and Students.

Here is list of Questions and Answers covering all key area of  General topic of C Programming:

 

1.  A member is a

Answer: Option A

Explanation:

2. Break statement is used for

Answer: Option B

Explanation:

3. Size of void pointer is

Answer: Option B

Explanation:

4. Wild pointer in C

Answer: Option B

Explanation:

5. The first expression in a for loop is

Answer: Option B

Explanation:

6. The compiler in C ignores all text till the end of line using

Answer: Option A

Explanation:

7. Which is invalid name of identifier

Answer: Option C

Explanation:

8. Which of the following below is/are valid C keywords

Answer: Option B

Explanation:

9. total number of keywords in C are

Answer: Option B

Explanation:

10. Disadvantage of array in C is

Answer: Option C

Explanation:

11. Difference between calloc() and malloc()

Answer: Option B

Explanation:

12.  Any type of modification on the parameter inside the function will reflect in actual variable value can be related to

Answer: Option B

Explanation:

13. Adding to a pointer that points to an array will

Answer: Option C

Explanation:

14. Which operator has the highest priority

Answer: Option A

Explanation:

15. To access the members of structure which symbol is used

Answer: Option D

Explanation: