Log In Register

Units


General - Questions and Answers

 

Practice these General under Computer Awareness walk-in interview Questions/ examination questions with best tricks and short cuts with solution. Student (candidate) who want to crack the walk in interview, competitive exams and want to find short cuts and tricks to solve questions on General for following purpose.


– Anyone who is wishing to increase their perfect knowledge of General of Computer Awareness.
– Anyone who is preparing for aptitude test and increase his in depth aptitude knowledge Computer Awareness specifically General.
– Anyone who is preparing for interviews (competitive examinations, govt examinations and bank examinations, off-campus or on campus interviews, walk-in interview and company interviews) having questions on General under Computer Awareness.

– Anyone who is preparing for aptitude test or competitive exam or entrance exam.
– Anyone who is preparing for entrance examinations and other competitive examinations.
– All Experienced, Freshers and Students.

Here is list of Questions and Answers covering all key area of  General topic of Computer Awareness:

 

1. Which is known as the most powerful type of computer

Answer: Option A

Explanation:

2. Mouse , trackball and joystick are the examples of ?

Answer: Option C

Explanation:

3. Which of following is not a valid bus in computer system ?

Answer: Option B

Explanation:

4. What is the meaning of FTP ?

Answer: Option B

Explanation:

5. Which is responsible for performing modulation/demodulation ?

Answer: Option D

Explanation:

6. An Assembler is used to translate a program written in ?

Answer: Option

Explanation:

7. Where are saved files stored in computer ?

Answer: Option B

Explanation:

8. In which of the following form, data is stored in computer ?

Answer: Option B

Explanation:
Data in computer is always stored and send in binary form, Binary form means all data is in the form of 1's and 0's.

9. Which is not true about Random Access Memory ?

Answer: Option D

Explanation:

10. What is meaning of LAT ?

Answer: Option A

Explanation:

11. In computer what converts AC to DC ?

Answer: Option

Explanation:

12. If CPU executes multiple programs simultaneously, it will be known as ?

Answer: Option B

Explanation:

13. Which among following is not a type of printer ?

Answer: Option

Explanation:

14. Which of following alphabet can not be part of a hexadecimal digit ?

Answer: Option B

Explanation:
In hexadecimal number system we can use alphabets from A to F, i.e. A,B,C,D,E,F

15. Computer resolution measures ?

Answer: Option C

Explanation: