Log In Register

Units


Internetworking - Questions and Answers

 

Practice these Internetworking under Computer Awareness walk-in interview Questions/ examination questions with best tricks and short cuts with solution. Student (candidate) who want to crack the walk in interview, competitive exams and want to find short cuts and tricks to solve questions on Internetworking for following purpose.


– Anyone who is wishing to increase their perfect knowledge of Internetworking of Computer Awareness.
– Anyone who is preparing for aptitude test and increase his in depth aptitude knowledge Computer Awareness specifically Internetworking.
– Anyone who is preparing for interviews (competitive examinations, govt examinations and bank examinations, off-campus or on campus interviews, walk-in interview and company interviews) having questions on Internetworking under Computer Awareness.

– Anyone who is preparing for aptitude test or competitive exam or entrance exam.
– Anyone who is preparing for entrance examinations and other competitive examinations.
– All Experienced, Freshers and Students.

Here is list of Questions and Answers covering all key area of  Internetworking topic of Computer Awareness:

 

1. A dedicated switch port is required for each

Answer: Option

Explanation:

2. Straight cable is used to connect

Answer: Option

Explanation:

3. Segments are made on which layer

Answer: Option B

Explanation:

4. OSI reference model has how many layers

Answer: Option C

Explanation:

5. Which among following is not a router fuction

Answer: Option D

Explanation:
It is advantage of router that : They do not forward broadcasts by default They can filter the network based on layer 3 information

6. Framing is done on which layer

Answer: Option A

Explanation:

7. Which layer deals with TCP and UDP

Answer: Option A

Explanation:

8. Which layer deals with Packets

Answer: Option B

Explanation:

9. Which layer deals with Network topology

Answer: Option

Explanation:

10. Which layer deals with Flow control

Answer: Option C

Explanation:
Data integrity is ensured at the Transport layer by maintaining flow control and by allowing users to request reliable data transport between systems.

11. Which layer sends and receives bits

Answer: Option B

Explanation:

12. Crossover cable is used to connect

Answer: Option

Explanation:

13. Windows are used to

Answer: Option

Explanation:
Windows are used to control the the amount of outstanding, unacknowledged data segments. This process is also known as windowing

14. Which of following fields are within an IEEE Ethernet frame header ? 1. Source and destination MAC address 2. Source and destination network address 3. Source and destination MAC address and source and destination network address 4. FCS field

Answer: Option

Explanation:

15. Which mode has no collisions

Answer: Option B

Explanation: