Log In Register

Units


Actionevent And Adjustmentevent Class - Questions and Answers

 

Practice these Actionevent And Adjustmentevent Class under Java Programming walk-in interview Questions/ examination questions with best tricks and short cuts with solution. Student (candidate) who want to crack the walk in interview, competitive exams and want to find short cuts and tricks to solve questions on Actionevent And Adjustmentevent Class for following purpose.


– Anyone who is wishing to increase their perfect knowledge of Actionevent And Adjustmentevent Class of Java Programming.
– Anyone who is preparing for aptitude test and increase his in depth aptitude knowledge Java Programming specifically Actionevent And Adjustmentevent Class.
– Anyone who is preparing for interviews (competitive examinations, govt examinations and bank examinations, off-campus or on campus interviews, walk-in interview and company interviews) having questions on Actionevent And Adjustmentevent Class under Java Programming.

– Anyone who is preparing for aptitude test or competitive exam or entrance exam.
– Anyone who is preparing for entrance examinations and other competitive examinations.
– All Experienced, Freshers and Students.

Here is list of Questions and Answers covering all key area of  Actionevent And Adjustmentevent Class topic of Java Programming:

 

1. Which of these events is generated when a button is pressed?

Answer: Option

Explanation:
 Action event is generated when a button is pressed, a list item is double-clicked or a menu item is selected.

2. Which of these methods can be used to determine the type of adjustment event?

Answer: Option C

Explanation:

3. Which of these methods can be used to know which key is pressed?

Answer: Option B

Explanation:
The getModifiers() methods returns a value that indicates which modifiers keys (ALT, CTRL, META, SHIFT) were pressed when the event was generated.

4. Which of these methods can be used to obtain the command name for invoking ActionEvent object?

Answer: Option

Explanation:

5. Which of these events is generated by scroll bar?

Answer: Option D

Explanation:

6. Which of these are integer constants defined in ActionEvent class?

Answer: Option D

Explanation:
Action event defines 4 integer constants ALT_MASK, CTRL_MASK, SHIFT_MASK and ACTION_PERFORMED

7.  What is an event in delegation event model used by Java programming language?

Answer: Option A

Explanation:
An event is an object that describes a state change in a source.

8. Which of these constant value will change when the button at the end of scroll bar was clicked to increase its value?

Answer: Option D

Explanation:
UNIT_INCREMENT VALUE will change when the button at the end of scroll bar was clicked to increase its value.

9.  Which of these events will be notified if scroll bar is manipulated?

Answer: Option C

Explanation:
AdjustmentEvent is generated when a scroll bar is manipulated.

10. Which of these methods can be used to know the degree of adjustment made by the user?

Answer: Option A

Explanation:
The amount of the adjustment can be obtained from the getvalue() method, it returns an integer value corresponding to the amount of adjustment made.