Log In Register

Units


Flow Control - Questions and Answers

 

Practice these Flow Control under Java Programming walk-in interview Questions/ examination questions with best tricks and short cuts with solution. Student (candidate) who want to crack the walk in interview, competitive exams and want to find short cuts and tricks to solve questions on Flow Control for following purpose.


– Anyone who is wishing to increase their perfect knowledge of Flow Control of Java Programming.
– Anyone who is preparing for aptitude test and increase his in depth aptitude knowledge Java Programming specifically Flow Control.
– Anyone who is preparing for interviews (competitive examinations, govt examinations and bank examinations, off-campus or on campus interviews, walk-in interview and company interviews) having questions on Flow Control under Java Programming.

– Anyone who is preparing for aptitude test or competitive exam or entrance exam.
– Anyone who is preparing for entrance examinations and other competitive examinations.
– All Experienced, Freshers and Students.

Here is list of Questions and Answers covering all key area of  Flow Control topic of Java Programming:

 

1. What will be the output? public class Test{ public static void main(String [] args){ int x=10, y=0; if(x && y){ System.out.pri nt("TRUE"); } else{ System.out.pri nt("FALSE"); } } }

Answer: Option C

Explanation:

2. What will be the output? public class Test{ public static void main(String a rgs[]){ int i = 1; do{ i--; }while(i > 2); System.out.println(i); } }

Answer: Option D

Explanation:

3. 1. public class Test{ 2. public static void main(String [] args){ 3. int x = 0; 4. // insert code here 5. do{ } while(x++ < y); 6. System.out.println(x); 7. } 8. } Which option, inserted at line 4, produces the output 12?

Answer: Option C

Explanation:
x reaches the value of 11, at which point the while test fails. x is then incremented (after the comparison test!), and the println() method runs. Hence, choice A, B, D, E, and F are incorrect based on the above point.

4. What will be the value of y after execution of switch statement? public class Test{ public static void main(String [] args){ int x = 3, y = 4; switch(x + 3){ case 6: y = 0; case 7: y = 1; default: y += 1; } } }

Answer: Option B

Explanation:

5. What all gets printed when the following program is compiled and run? public class Test{ public static void main(String a rgs[]){ int i=0, j=2; do{ i=++i; j--; }while(j>0); System.out.println(i); } }

Answer: Option C

Explanation:

6. In java, ............ can only test for equality, where as .......... can evaluate any type of the Boolean expression.

Answer: Option A

Explanation:

7. What all gets printed when the following program is compiled and run. public class Test{ public static void main(String args[]){ int i, j=1; i = (j>1)?2:1; switch(i){ case 0: System.out.println(0); break; case 1: System.out.println(1); case 2: System.out.println(2); break; case 3: System.out.println(3); break; } } }

Answer: Option D

Explanation:

8. What will be the result? 1. int i = 10; 2. while(i++ <= 10){ 3. i++; 4. } 5. System.out.print(i);

Answer: Option

Explanation:

9. Choose the correct statement in context of the following program code. public class Test{ public static void main(String[] args){ double sum = 0; for(double d = 0; d < 10;) { d += 0.1; sum += sum + d; } } }

Answer: Option D

Explanation:

10.

What is the value of a[1] after the following code is executed?

int[] a = {0, 2, 4, 1, 3};
for(int i = 0; i < a.length; i++)
      a[i] = a[(a[i] + 3) % a.length];

Answer: Option B

Explanation:

11.

What all gets printed when the following program is compiled and run.

public class Test{
      public static void main(String args[]){ 
            int i, j=1;
            i = (j>1)?2:1;
            switch(i){
                  case 0: System.out.println(0); break;
                  case 1: System.out.println(1);
                  case 2: System.out.println(2); break;
                  case 3: System.out.println(3); break;
            }
      }
}

Answer: Option D

Explanation:

12.

What is the printout of the following switch statement?

char ch = 'a';  
switch (ch){
      case 'a':
      case 'A': System.out.print(ch); break;
      case 'b':
      case 'B': System.out.print(ch); break;
      case 'c':
      case 'C': System.out.print(ch); break;
      case 'd':
      case 'D': System.out.print(ch);
}

Answer: Option C

Explanation:

13.

What all gets printed when the following program is compiled and run?

public class Test{
      public static void main(String args[]){
            int i=0, j=2;
            do{
                  i=++i;
                  j--;
            }while(j>0);
            System.out.println(i);
      }
}

Answer: Option C

Explanation:

14. Which of the following for loops will be an infinite loop?

Answer: Option D

Explanation:

15.

How many times will the following code print "Welcome to TestMirror"?

int count = 0;
do {
      System.out.println("Welcome to TestMirror");
      count++;
} while (count < 10);

Answer: Option C

Explanation: