Log In Register

Units


Java Networking - Questions and Answers

 

Practice these Java Networking under Java Programming walk-in interview Questions/ examination questions with best tricks and short cuts with solution. Student (candidate) who want to crack the walk in interview, competitive exams and want to find short cuts and tricks to solve questions on Java Networking for following purpose.


– Anyone who is wishing to increase their perfect knowledge of Java Networking of Java Programming.
– Anyone who is preparing for aptitude test and increase his in depth aptitude knowledge Java Programming specifically Java Networking.
– Anyone who is preparing for interviews (competitive examinations, govt examinations and bank examinations, off-campus or on campus interviews, walk-in interview and company interviews) having questions on Java Networking under Java Programming.

– Anyone who is preparing for aptitude test or competitive exam or entrance exam.
– Anyone who is preparing for entrance examinations and other competitive examinations.
– All Experienced, Freshers and Students.

Here is list of Questions and Answers covering all key area of  Java Networking topic of Java Programming:

 

1. Which of these method of MimeHeader is used to return the string equivalent of the values stores on MimeHeader?

Answer: Option B

Explanation:
toString() does the reverse of parse() method, it is used to return the string equivalent of the values stores on MimeHeader.

2. Which of these class is used to encapsulate IP address and DNS?

Answer: Option C

Explanation:
netAddress class encapsulate both IP address and DNS, we can interact with this class by using name of an IP host.

3. Which of these method of DatagramPacket is used to find the port number?

Answer: Option A

Explanation:

4. Which of these is a standard for communicating multimedia content over email?

Answer: Option C

Explanation:
MIME is an internet standard for communicating multimedia content over email. The HTTP protocol uses and extends the notion of MIME headers to pass attribute pairs between HTTP client and server.

5. Which of these is a bundle of information passed between machines?

Answer: Option C

Explanation:
The Datagrams are the bundle of information passed between machines.

6. Which of these method of DatagramPacket is used to find the length of byte array?

Answer: Option D

Explanation:
getLength returns the length of the valid data contained in the byte array that would be returned from the getData () method. This typically is not equal to length of whole byte array.

7.  Which of these is a return type of getAddress method of DatagramPacket class?

Answer: Option C

Explanation:

8.  Which of these class must be used to send a datatgram packets over a connection?

Answer: Option D

Explanation:
By using 5 classes we can send and receive data between client and server, these are InetAddress, Socket, ServerSocket, DatagramSocket, and DatagramPacket.

9. Which of these methods is used to make raw MIME formatted string?

Answer: Option A

Explanation:

10. Which of these class is necessary to implement datagrams?

Answer: Option C

Explanation:

11.  How many bits are in a single IP address?

Answer: Option C

Explanation:

12. How many ports of TCP/IP are reserved for specific protocols?

Answer: Option B

Explanation:

13.  Which of these class is used to create servers that listen for either local or remote client programs?

Answer: Option B

Explanation:

14. Which of these is a full form of DNS?

Answer: Option D

Explanation:

15. Which of these is a protocol for breaking and sending packets to an address across a network?

Answer: Option A

Explanation:
TCP/IP – Transfer control protocol/Internet Protocol is used to break data into small packets an send them to an address across a network.